Telefon 040/673-304

TISK NA MAJICE.

TISK NA MAJICE

Potrebujete tisk na majice, puloverje in ostala oblačila? Razmišljate o tekstilnem reklamnem materialu? Tiskanje na tekstil vam omogoča prenos želenega motiva na skoraj katerikoli material in vrsto izdelka. Prednost reklamnega tiska na tekstil je v tem, da ostane v obtoku precej dalj časa od večine drugih tiskovin (letaki, plakati, pošta, itd.). Tiska se lahko na bombaž, svilo, poliestrske, mešane tkanine in na ostale, kot so volna, lan, itd. Poznamo več vrst tiskanja na tekstil, na primer direktni sitotisk, ki je dobra odločitev, ko potrebujemo veliko količino izvodov, tiskanje s preslikačem, ki deluje na principu štampiljke in je zelo pogost način izdelave, poznamo pa tudi digitalni tisk, pri katerem je princip tiskanja podoben brizgalnim tiskalnikom za tisk na papir.

Sitotisk

Sitotisk je najpogostejša izbira za tisk na majice, saj je zelo obstojen in mehek na otip. Še ena prednost je velika natančnost tiska, zato je odličen za fine grafike in fotografije.

Digitalni tisk

Digitalni tisk je v primerjavi s sitotiskom še bolj natančen, toda precej počasnejši saj ne deluje na principu klišeja, ki ga s ponovitvijo hitro tiskamp, ampak je vsak izvod narejen po istem postopku, podobnem inkjet tiskanju. Zato je digitalni tisk priporočljiv za manjše naklade.

Sublimacijski tisk

Sublimacijski tisk je priporočljiv za tisk na poliestrske tkanine z omejitvijo, da se tiska na svetlo podlago, saj ne omogoča tiskanja bele barve. Sublimacijski tisk je izjemno obstojen in popolno sprijet s podlago ker gre v osnovi za barvanje in ne nanašanje barva, zato barve prodrejo v globino.

Tiskanje s folijo

Tisk s folijo je najbolj enostavna oblika tiska, saj gre za izrezane barvne folije, ki se prenesejo na tekstil. Možen je tisk na dežnike, bunde in ostale specifične tkanine. Tisk na folijo je na otip plastičen in površinski, zato je obstojnost manjša od drugih vrst tiska na tekstil. Po določenem času se lahko zgodi, da barva razpoka in začne odpadati.

Zakaj tiskati na tekstil?

Tekstil je obstojen medij, zato je idealen za tiskanje reklamnih sporočil in motivov, ki jih želimo predstaviti. Te izdelki ostanejo v obtoku precej dalj časa in so efektiven način oglaševanja. Dober naslov za te storitve je Art trgovina mame Maire. Za več informacij so na voljo na spletnem naslovu: Art Trgovina – Tisk na majice Tolmin.

Obstojnost tiska na tekstil

Obstojnost tiska na tekstil je odvisna predvsem od vrste tiska, primer je razlika v obstojnosti sitotiska napram foliji. Slednja je način tiska, ki se s podlago ne sprime tako dobro kot sitotisk, zato je življenjska doba krajša. Vendar pa v je določenih primerih tisk s folijo dobra izbira, ponavadi zaradi oblike izdelka, ki ne ponuja možnosti obdelave s sitotiskom ali drugimi vrstami tiskanja.

Na kakšne tkanine se lahko tiska?

Najbolj pogost je tisk na bombažne in poliestrske tanke tkanine, možen pa je tudi tisk na skoraj vse vrste tkanin.

Na katere vrste izdelkov se lahko tiska?

Pri tisku tekstila nismo omejeni na specifične dimenzije, zato je možno tiskati na skoraj vse velikosti, od miniaturnih motivov (značke, našitki, itd.) do velikih dimenzij (zastave, reklamni panoji, itd.). Kar se tiče oblačil je možen tisk na majice, perilo, puloverje in jopice, pa tudi na bunde , plašče in modne dodatke. Omejitev je zelo malo, razmisliti je potrebno zgolj o izbiri načina tiska za določeno vrsto tekstila in tip oblačila. Za dodatne želje pa vam svetujemo da kontaktirate Art trgovino mame Maire.

Kdo lahko pripravi motiv za tisk?

Priporočljivo je, da motive za tisk pripravi oseba, ki ima izkušnje s tiskanjem bodisi papirnih tiskovin, še bolje pa s tekstilnimi. Pravilna priprava za tisk zajema pravo ločljivost, da bo motiv jasno viden na vsakem formatu, točnost barv, med drugim tudi v odvisnosti od materiala, na katerega se bo tiskalo in pa navsezadnje priprave, da bo tiskar nedvoumno vedel kaj od končnega izdelka pričakujemo.

Vam je bil članek uporaben? Delite ga z drugimi na družabnih omrežjih.

MediaAS, Dejan Ivić s.p.
Smrjene 46b,
1291 Škofljica

Kontakt