Telefon 040/673-304

POHIŠTVO PO MERI.

POHIŠTVO PO MERI

Opremljate stanovanje ali hišo? Ste pred odločitvijo med pohištvom po meri in tipskim pohištvom? Pred izbiro vrste pohištva se pozanimajte kakšno pohištvo potrebujete in v katerih primerih je pohištvo po meri ugodna izbira, ki vam na koncu pomeni prihranek časa in denarja. Pravilna izbira notranjega pohištva pomeni dolgoročno naložbo, saj bomo le tako naredili prostore, v katerih bivamo, prijetne in v celoti izkoriščene. Kriteriji, ki jih moramo pri izbiri upoštevati so materiali, tako površinski kot konstrukcijski, površinska obdelava, mehanizmi, navsezadnje pa tudi kvaliteta sestave, ki pomeni dolgoročno zadovoljstvo ob uporabi. Pohištvo je odločitev, pri kateri se ne smemo prenagliti, saj bomo v teh prostorih živeli in delali vrsto let, zato je pomembno, da bo pohištvo čez vso svojo življensko dobo ohranilo nivo delovanja in vizualnega zadovoljstva.
V katerih primerih pride v poštev pohištvo po meri?
Pohištvo po meri je pravilna odločitev v primerih, ko je treba elemente in sklope pohištva prilagoditi prostoru, ki ga opremljamo. Če je pri izbiri kuhinjskih stolov in ostalih posameznih kosov pohištva smiselno najprej pogledati za tipskimi kosi, bodisi dizajnerskimi ali konfekcijskimi, je pri izbiri kuhinj, regalov v dnevnih prostorih, vgradnih omarah in ostalih elementih, ki ne dopuščajo odstopanj od dimenzij in oblike prostora smiselno preveriti ponudbo izdelave pohištva po meri.

Izdelava pohištva po meri je pravilna izbira tudi takrat, ko mora ustrezati nestandardnim dimenzijam. Primer so postelje za zelo visoke ljudi, ki bi se sicer na tipskih posteljah počutili utesnjeno, imeli slab spanec in posledično kvaliteto življenja, z izdelavo posteljnega okvirja po meri pa si ta kos pohištva prilagodijo svojim dimenzijam.

Soroden primer so kuhinje za uporabnike nižje rasti. Delovne površine in omarice tipskih kuhinjskih elementov so narejene po standardiziranih merah, saj je tako zagotovljena največja pokritost trga, žal pa ne ustrezajo vsem. Zato je v teh primerih pametno poseči za pohištvom, izdelanim po meri. Ne pozabite pa na predhodnji izris in računalniško predstavitvijo pohištva, da si lažje predstavljate, kaj lahko pričakujete. Dominik Frelih je v tem primeru prvi kontakt na tem področju!

Stranke se za pohištvo po meri pogosto odločajo takrat, ko si želijo funkcionalno, predvsem pa vizualno prilagoditev njihovim željam. Izbirajo lahko med materiali, površinsko obdelavo elementov in mehanizmi, usklajujejo pa tudi elemente znotraj in med prostori.

Prednosti pohištva po meri pred tipskim

Prednosti, na podlagi katerih se odločamo za pohištvo po meri so najbolj pogosto želja po prosti izbiri materialov, prilagoditev specifičnim oblikam prostorov in pa medsebojna usklajenost kosov pohištva. Zavedati se je treba tudi, da je marsikateri tipski kos pohištva, ki podobno kot modna oblačila pozna čas ko je moderen, nato pa pogosto daje videz zastarelosti. S pohištvom, izdelanim po meri se temu lahko izognemo. Seveda pa se je dobro posvetovati z uveljavljenimi mojstri, ki se s tem ukvarjajo že dlje časa. Eden izmed teh je podjetje Andrej Trček, znani po svojih kvalitetnih notranjih vratih in izdelavo stavbnega pohištva. Njihove informacije in kontakt najdete na naslednji povezavi: Andrej Trček – Kvalitetna notranja vrata Žiri.

Kakšno pohištvo je najbolj ugodno?

Pohištvu po meri pogosto očitajo, da je dražje od tipskega, vendar pa temu ni vedno tako. Materiali, uporabljeni v kosih, izdelanih po meri so pogosto višje kvalitete, kar pa ne pomeni, da je končni izdelek zaradi tega kaj dražji. Dejstvo je, da pri mnogih tipskih kosih preplačamo visoke stroške oblikovanja, trženja in razvoja prihodnjih kolekcij. S pohištvom, izdelanim po meri, se tem stroškom večinoma izognemo.

Možnosti izbire pri pohištvu po meri.

Izbira materialov, obdelav in ostalih sistemov pri pohištvu, izdelanem po meri, je praktično neomejena, saj nismo omejeni s kolekcijami in trenutno ponudbo velikih proizvajalcev. Zato je pohištvo po meri idealna izbira strank, ki se odločajo za celovite prenove interierjev. Estetska usklajenost pohištva je zato lahko neprimerljivo višja od tipskih kosov, izbranih iz različnih katalogov večih proizvajalcev. Seveda pa pri tem ne pozabite, da med kvalitetno pohištvo spadajo tudi kvalitetna notranja vrata!

Izris pohištva po meri.

Pri pohištvu po meri vam večina ponudnikov ponuja izris bodočega stanja in na podlagi tega lahko vidite, kako bo pohištvo izgledalo v prostoru. To pomeni, da lahko svojo izbiro prilagajate še preden je pohištvo sploh izdelano in montirano. Pri tipskem pohištvu so te možnosti precej omejene, saj se zelo redko opravi natančne izmere prostora, na katerih bazira sama izbira in izdelava pohištva. Za kvalitetno stilno pohištvo in njegov izris je iz gorenjskih koncev na voljo podjetje Dominik Frelih. Ukvarjajo se s popolno preobrazbo vašega doma, tako da so definitivno pravi naslov za vse, ki potrebujete celovit pristop!

Montaža pohištva po meri.

Ponudniki ponavadi poskrbijo za transport in natančno montiranje pohištva po meri, kar zagotavlja brezhibno delovanje in tudi garancijo na vgradnjo. To je posebej pomembno pri prostorih netipičnih oblik, ki zahtevajo prilagoditev brez odstopanj, saj lahko samo tako zagotovijo dolgoročno zadovoljstvo pri uporabi. Pravtako so ponudniki izdelave pohištva po meri ponavadi bolj usposobljeni za montažo in prilagoditve na objektu od monterskih ekip večine ponudnikov tipskega pohištva.

Vgradne omare po meri.

Stranke, ki potrebujejo vgradne omare, se skoraj v večini primerov odločajo za izdelavo po meri, saj imajo le tako garantirano prileganje brez odstopanj. Pomemben vidik je tudi skladnost med vgradno omaro in prostorom, kjer je le-ta vgrajena. Gre za kos, ki mora poudarjati premišljenost potez in oblikovalskih odločitev, zato je nujno, da se ne dela kompromisov.

MediaAS, Dejan Ivić s.p.
Smrjene 46b,
1291 Škofljica

Kontakt