Telefon 040/673-304

Vinogradništvo Cvitanič 354 Ogledov

VRHUNSKA VINA CVITANIČ- O NAS

Našega dedka Jurija Cvitanič je pred petinsedemdesetimi leti prinesla pot z otoka Brača v Slovenijo, kjer se je na Ravnah na Koroškem poročil in imel gostišče. Takrat je kupil tudi posest z vinogradom in zidanico. Smo že četrti rod, ki uspešno skrbi za vinograd. Obdelujemo pet tisoč trsov na enem hektarju in dvajset arov površine. Zasajene imamo: šipon, renski rizling, laški rizling, traminec, muškat otonel. Prav tako po sortah tudi vse trgamo, stiskamo in polnimo. Naše stiskanje grozdja poteka še vedno na tradicionalen način, na hrastovi preši, mošt in vino zorita v lesenih hrastovih posodah. O kakovosti naših vin priča več zlatih priznanj, domačih in tujih. Ponosimo se tudi z certifikatom za integrirano pridelavo grozdja za 2009, 2010, 2011 in leto 2012.

PONUDBA

Naša ponudba zajema več vrst vin:

-Renski rizling ki je ena izmed najstarejših vrst bele sorte, ima značilno svežino in enkratno aromo, poln in eleganten okus. Vrhunsko vrednost razvije v dobrih letinah in je zato primeren za arhiviranje.

– Dišeči traminec je poznan po svoji rumeni barvi z zlatim odtenkom. Njegova in naša posebnost je močna aroma nageljnovih žbic.

– Muškat otonel je zelo priljubljen v ženski družbi saj je zanj zelo značilna nizka kislina. Odlično se prilega poleg sladic, kot so jabolčni zavitek, različne torte in kremne rezine.

– Laški rizling je vino primerno kiselkastega okusa. V okolišu daje izredno dobre rezultate, tako da tudi v slabših letinah lahko donegujemo kvalitetna vrhunska vina, v boljših pa se vedno lahko pohvalimo z vinom posebnih trgatev, kot so pozna trgatev in izbor.

– Šipon je najstarejša kvalitetna sorta, ki je že nekoč dajala temu področju sloves. Danes je ponovno cenjeno vino ki se odlično prilega k vsem vrstam mesa in pikantnim jedem posebej prleški specialiteti tünke. . S svojo kislino pomaga k boljši prebavi.

Vabimo vas tudi na degustacijo naših vrhunskih vin in ogled kleti. Nudimo vam nepozabno vinsko izkušnjo za vse ljubitelje vina. Degustacija vina je lahko nepozaben dogodek v krogu prijateljev, znancev ali poslovnih partnerjev. Zraven ponudimo še domač sir, domač kruh, po dogovoru pa tudi domači narezek! Degustacije izvajamo tudi na terenu, pri vas doma, v službi, popestrimo razne prireditev, sestanke… V naši ponudbi najdete tudi naše sestavljeno vino – odprto, ki je lahko stekleničeno ali ne stekleničeno za vašo poroko ali kakšna druga praznovanja. Zaradi majhne proizvodnje težko najdete vina družine Cvitanič še kje drugje kot v Podravju, zato ne zamudite izredne možnosti nakupa vrhunskih vin. Pri naročilu večjih količin vam priznamo tudi popust. Za dostavo na vaš naslov tudi poskrbimo. Potrebujete promocijska vina, poslovna darila? Na vse buteljke dodamo tudi vaš logotip ali napis po vaši želji.

Seznam storitev

Pri nas dobite:

Socialna omrežja:

Galerija

Pustite sporočilo

Apply for this job
Delite to storitev
Contact Us
https://najdistoritev.si/wp-content/themes/noo-jobmonster/framework/functions/noo-captcha.php?code=eccfd
You accept our Terms and Conditions

MediaAS, Dejan Ivić s.p.
Smrjene 46b,
1291 Škofljica

Kontakt