Telefon 040/673-304

MIRKO KOVAČIČ – NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI 381 Ogledov

LESNI SEKANCI- MIRKO KOVAČIČ

Mirko Kovačič nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji smo manjše družinsko podjetje z več kot desetletnimi izkušnjami na področju lesne industrije. Naša ponudba zajema izdelavo in dostavo drv različnih velikosti ( palete ali rifuza ), odkup hlodovine in lesa. Predvsem smo specializirani za proizvodnjo in prodajo lesnih sekancev katere lahko izdelamo tudi iz vašega lesa. Dostavimo jih vam tudi na dom v bližnji okolici. Večje količine lahko dostavimo po celi Sloveniji in po dogovoru tudi v tujino. Lesni sekanci so kosi lesa v velikosti od 0,5 do 5 cm, večinoma se uporabljajo za kurjavo oziroma ogrevanje. Uporabljajo se za ogrevanje družinskih hiš prav tako jih uporabljajo tudi v toplarnah in nekaterih termoelektrarnah za proizvodnjo elektrike. Lesni sekanci sodijo v skupino okolju prijaznih goriv saj so izdelani iz lesa in imajo na okolje enak vpliv kot drva. Njihova prednost pred drvi je ta, da se lahko v družinskih hišah lahko nastavi direkten transport iz zalogovnika v peč za centralno ogrevanje. Velikost lesnih sekancev se prilagodi kotlu oziroma peči v kateri jih bomo kurili. Lesne sekance lahko uporabljamo tudi za urejanje vrtov, okolice, parkov saj je tudi zelo dobro sredstvo za zastiranje. Na zastrtih površinah z lesnimi sekanci se tla počasneje izsušijo prav tako pomagajo pri zaviranju erozije in preprečevanju razvoja pleveli.

PROIZVODNJA LESNIH SEKANCEV

Lesne sekance proizvajamo iz različnih kosov lesa. Večinoma gre za ostanke kot so les slabše kakovosti, sečni les, drobne veje, droben les in podobno. Proizvajamo jih iz lesa iglavcev in listavcev. Lesne sekance izdelujemo s posebnimi stroji z ostrimi noži ki les razsekajo ali zdrobijo, imenujejo se sekalniki ali drobilniki. Nekateri sekalniki ali drobilniki so stacionarni, obstajajo pa tudi premični katere s pomočjo tovornjaka ali prikolice odpeljemo v gozd, kjer les predelamo v sekance in jih tako lahko naravnost odpeljemo do kupca in s tem posledično zmanjšamo stroške transporta. Poznamo tudi manjše stroje katere lahko enostavno priključimo na traktor in je tako delo še bolj poenostavljeno. Kakovost lesnih sekancev je odvisna od uporabljenega lesa. Lesni sekanci morajo vsebovati 10 do 30 % vlage saj tisti nad 30 % vlage niso kakovostni. Prevelika vsebina vlage zmanjšuje učinek ogrevanja, sekanci so izpostavljeni gnitju, trohnenju in razvoju mikotoksinov. Lesne sekance, namenjene za neindustrijsko rabo delimo v dve glavni skupini na podlagi izvora surovin. Prva skupina: Neonesnažen les iz gozdov in ostanki lesno predelovalne industrije Druga skupina: Neonesnažen les iz nasadov, parkovnih površin ter kmetijskih površin in ostanki lesno predelovanje industrije (tudi kemično onesnaženi ostanki, vendar skladno z nacionalno zakonodajo.

Lesni sekanci
Lesni sekanci
Lesni sekanci
Lesni sekanci

SKLADIŠČENJE LESNIH SEKANCEV

Da bi podaljšali življenjsko dobo lesnih sekancev moramo biti zelo pozorni pri skladiščenju saj v primeru, da so izpostavljeni vlagi postanejo neuporabni za ogrevanje. V našem podjetju lesne sekance skrbno shranjujemo v ustreznih pokritih prostorih z dovolj sončne svetlobe in zraka. Za kakršnekoli informacije ali nakup lesnih sekancev nas kontaktirajte na navedeni telefon ali preko spodnjega obrazca.

OSTALA PONUDBA

V lasti imamo tudi podjetje AVTOTRANSPORT KOVAČIČ d.o.o. katerega je glavna dejavnost transport. Ponudimo vam lahko:

  • Mednarodni prevoz avtomobilov , kombiniranih ter tovornih vozil
  • Prevoz razsutega tovora – pomično dno ter kiper prikolice
  • Prevoz hlodovine
  • Prevoz klasičnega tovora
  • Prevoz odpadnih voda do 25 kubikov
  • Prevoz in dostava goriva s cisternami
  • Prevoz z avto vleko

 

Poleg transporta poskrbimo tudi za vaše prazne rezervoarje, katere lahko napolnite na naši črpalki dizelskega goriva, ki je odprta 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Naša ponudba zajema tudi črpalko za ADblue in prodajo ter dostavo kurilnega olja na dom.

Mirko Kovačič – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Lesni sekanci

Grm 12 ,
8210 Trebnje

Telefon : 073481402
Email : tajnistvo@at-kovacic.si

Spletna stran : www.at-kovacic.si

Galerija

Pustite sporočilo

Apply for this job
Delite to storitev
Contact Us
https://najdistoritev.si/wp-content/themes/noo-jobmonster/framework/functions/noo-captcha.php?code=daf6d
You accept our Terms and Conditions

MediaAS, Dejan Ivić s.p.
Smrjene 46b,
1291 Škofljica

Kontakt