SLOVENSKA TRADICIONALNA HRANA ŠKOFLJICA – GOSTILNA ČOT
Gostilna čot je sinonim za slovensko tradicionalno hrano saj obstaja od leta 1697. V rimskih časih se je imenovala furmanska postojanka. Od koder izvira tudi njeno ime. Čot pomeni postojanka za zamenjavo konj. Leta 1965 ko so gostilno prenovili so začeli delati tudi prve krofe po katerih je gostilna Čot še danes znana. Od nastanka gostilne je minilo več kot 300 let vendar so obdržali ponudbo slovenske tradicionalne hrane. Vsak dan skuhajo govejo juho, spečejo pečenko, pražen krompir…. V času kolin seveda lahko dobite pečenice, krvavice, prekajene klobase… z tradicionalnimi prilogami. Za vse tiste ki bi radi poskusili tudi kaj drugega poleg slovenske tradicionalne hrane, imajo na izbiro postrvi, kalamare, testenine, pečenega ali ocvrtega piščanca in seveda različne zrezke. Za več informacij si lahko ogledate njihovo spletno stran ali jih obiščete.
ZNAMENITOSTI
Ko že pišemo o slovenski tradicionalni hrani, ne moremo mimo, da ne bi omenili tudi, slovenskih znamenitosti v bližini gostilne Čot. Na tem koncu vsi poznajo 23 kilometrov dolgo Svarunovo pot. Pot vodi po krajih katere je Fran Saleški Finžgar vključil v svoj zgodovinski roman Pod svobodnim soncem. V Želimljah v župnišču si lahko ogledate spominsko sobo. Pred župniščem še danes stoji lipa po katero naj bi nastal njegov roman. Vdeležite se lahko tudi vsako leto organiziranega pohoda po Svarunovi poti. Tukaj je tudi Ljubljansko barje ali kot mu nekateri rečejo učilnica na prostem, katerega majhen delček lahko vidite tudi iz gostilne Čot. Ne smemo pozabiti priljubljene izletniške točke Iškega vintgarja, grada Turjak in Trubarjeve domačije saj je vse našteto okoliš gostilne Čot. Odpravite se na izlet, za lakoto pa ne skrbite, vstavite se v občini Škofljica, slovenska tradicionalna hrana gostilna Čot bo poskrbela za vaše želodčke.
SEZNAM STORITEV
Gostilna Čot vam nudi: