Telefon 040/673-304

ALJOŠA KOBAL SKOMINA 1286 Ogledov

ALJOŠA KOBAL SKOMINA – SOBODAJALKA

Apartma Dandelion se nahaja na obrobju vipavske vasi Branik. Tu se srečata Vipavska dolina in kraška planota. Kraj je med drugim poznam po gradu Rihemberk, ki je lepo viden iz apartmaja. Oddaljenost od naselja omogoča mirne noči in zbujanja v jutra, polna zvokov narave. V zelenje obdana oaza miru ki omogoča lenarjenje v prijetni senci dreves. Avanturisti pa se lahko odločijo za pohajkovanje po mirnih poteh Krasa, ali pa se udeležite kamnoseške delavnice in si sami izdelate spominek. Pridite spoznati deželo dobrega vina in prijaznih ter včasih radovednih ljudi.

UGODEN APARTMA V PRVAČINI

Prvačina je naselje v Mestni občini Nova Gorica.

Prvačina je razloženo naselje z jedrom na nizki vzpetini, ki ga zaključuje cerkev sv. Andreja. Leži Vipavski dolini ob reki Vipavi nad železniško progo Jesenice-Sežana. Kraj je znan po praznikubreskev, ki ga vsako leto organizira krajevna skupnost Prvačina. Naselje je bilo močno prizadeto v poplavi 29. in 30. marca 2009. Krajevno ime je izpeljano iz osebnega imena, ki se ohranja v tamkajšnem vodovodnem imenu Prvač. To se je domnevno razvilo iz hipokristika Pribačь, ki spada med slovanska osebna imena. Kraj je torej poimenovan po očetu z imenom Pribač. V starih listinah se kraj prvič omenja leta 1298 kot Prebätsch, 1339 de Preuacio, 1361 Priwatsch, in 1402 kot Prebatsch.

V obdobju Avstro-Ogrske je imela Prvačina poštni urad, kjer so uporabljali dvojezični poštni žig Prebacina/Prvačina. Poleg pošte je bila v Prvačini železniška postaja, ki je nadzorovala kretnice proti Ajdovščini oziroma Štanjelu.

LOKACIJA

Apartma leži ob stanovanski hiši na parceli 6000m2 zemljišča, kjer boste imeli dovolj zasebnosti in prostora za sproščanje. Apartma obsega pritličje in mansardo in sicer:

  • pritličje 36m2 : hodnik, kopalnico, kuhinjo in jedilnico ter spalnico z zakonsko posteljo
  • mansarda 25m2 : ložo s TV-jem in dve enojni postelji

ALJOŠA KOBAL SKOMINA – APARTMA DANDELION

Ugoden apartma Prvačina

Branik 122,
5295 Branik

Telefon : 040 576 391
Email : aljosakobalskomina@gmail.com

Spletna stran : www.apartma-dandelion.si

Galerija

Pustite sporočilo

Apply for this job
Delite to storitev
Contact Us
https://najdistoritev.si/wp-content/themes/noo-jobmonster/framework/functions/noo-captcha.php?code=cce39
You accept our Terms and Conditions

MediaAS, Dejan Ivić s.p.
Smrjene 46b,
1291 Škofljica

Kontakt